Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výtvarná aktivita - DOMÁCÍ ZVÍŘÁTKA

Výtvarná aktivita - DOMÁCÍ ZVÍŘÁTKA

Výtvarná technika - prostorová tvorba, tvoření objektu z ruliček

article preview

Pomůcky: 2x rulička od toaletního papíru, akryl (růžová, hnědá, bílá), černý fix, filc červený, hnědý, růžový, nůžky, plochý štětec, oboustranná lepící páska, růžová pastelka, plech s krupicí

Postup na prasátko: jednu ruličku přestřihneme uprostřed, ponecháme si jednu polovinu a natřeme na růžovo, po zaschnutí, namalujeme oči, nos, pusu, z filcu vystřihneme dvě růžové uši a z vnitřní strany přilepíme oboustrannou lepící páskou. Po té usadíme do plechu s krupičkou.

 

Postup na kravičku: druhou polovinu, která nám zbyla natřeme na bílo, po zaschnutí nakreslíme oči, noc, pusu, fleky černým fixem, růžovou pastelkou nakreslíme z každé strany pusy, tváře. Z hnědého filcu vystřihneme dva rohy. podlepíme oboustrannou lepící páskou a z vnitřní strany kravičky nalepme rohy.

 

Postup na kohoutka: druhou roličku přestřihneme uprostřed, natřeme bílou barvou, po zaschnutí nakreslíme černým fixem oči, z červeného filcu vystřihneme hřebínek a zobák, podlepíme oboustrannou lepící páskou, zobák nalepíme pod oči, hřebínek ze hora uvnitř kohouta.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář